Suntem siguri de un lucru, umidificatorul de aer a devenit o moda printre mamicile milenare. A capatat popularitate mai ales dupa ce multi specialisti au fost de parere ca este necesar pentru bebelusi, astfel incat sa nu respire un aer prea cald si uscat. Ulterior, beneficiile acestuia s-au dovedit si asupra copiilor mai mari si adultilor, fapt pentru care umidificatorul a urcat multe pozitii pe listele de cumparaturi ale mamelor. Hai sa afli mai multe detalii despre importanta instalarii unui umidificator in camera copilului tau!
Beneficiile umidificatorului de aer pentru copil
Fie vara, fie iarna, aerul poate deveni uscat si greu de respirat pentru bebelusi, iar cea mai simpla metoda de a spori confortul acestuia si de a-l ajuta sa respire mai usor, sa ramana sanatos si sa doarma mai bine este sa achizitionezi un umidificator de camera.
Iata principalele avantaje ale folosirii unui umidificator de aer in camera bebelusului:
- Iarna, din cauza incalzirii centrale si a lipsei de aerisire, aerul poate deveni extrem de uscat in casa.
Acest lucru poate duce la infectii respiratorii, alergii si o piele uscata pentru micut. Bebelusul va scapa de problemele respiratorii, de nasucul infundat si de sinusurile inflamate daca aerul din camera sa va deveni mai umed, adica mai usor de respirat.
- Unii parinti opteaza pentru metodele clasice (haine ude, vase cu apa pe calorifer sau aburi)
Acest obicei nu este recomandat pentru camera unui bebelus. Mediul devine mai sanatos, doar daca folosesti un umidificator de aer. Nu ezita sa il folosesti, mai ales daca ai un copil cu somnul agitat! Vei vedea ca acesta se va trezi mai vesel si mai odihnit dimineata, daca aerul a fost „imbunatatit” pe durata noptii.
Pont: Foloseste ulei esential de lavanda, in umidificator, pentru inbunatatirea calitatii somnului bebelusului tau.
- Umidificatoarele de aer nu sunt benefice doar pentru bebe!
O casa poate avea un nivel prea scazut de umidificare, din cauza unor factori ce nu pot fi controlati, precum modul in care este izolata casa, amplasarea acesteia, sau temperatura de afara, iar acest lucru nu este sanatos nici pentru parinti. In plus, nasul uscat, mereu infundat si predispozitia la raceli din doua in doua saptamani nu sunt de dorit pentru nimeni. Mama, tata, copiii si toti ceilati membri ai familiei vor fi mai fericiti, daca pot respira usor in propria lor casa.
Sugestiile noastre de umidificatoare cu aburi reci:
Tipurile de umidificatoare
In functie de aburul pe care il emana in camera, umidificatoarele se pot clasifica in umidificatoare cu aer cald sau umidificatoare cu aer rece.
Umidificatoare cu abur cald sunt mai putin intalnite pe piata intrucat prezinta anumite riscuri datorita aburului cald pe care il emana si care ar putea provoca rani daca copilul sau chiar si parintii nu sunt atenti.
Acest tip de umidificator este recomandat in tratamentul racelii si gripei deoarece asigura un aer curat, fara germenii si bacterii care sunt eliminati de temperatura inalta a aburului. De asemenea un astfel de aparat reprezinta o solutie buna impotriva alergiei la mucegai.
Acest tip de aparat functioneaza prin fierberea apei si eliberarea aburilor in camera. Desi sunt mai silentioase, asa cum aminteam mai sus, prezinta si un anumit risc.
Umidificator cu aburi reci asigura o umiditate optima in camera bebelusului, usureaza respiratia si ajuta la tratamentul astumului dar si a alergiilor. Acest tip de umidificator este cel mai intalnit pe piata si are avantajul de a acoperi suprafete mai mari, in comparatie cu umidificatoarele cu aburi calzi care se potrivesc mai mult pentru camere mici.
In functie de tipul de dispersare a aburilor reci in camera, umidificatoarele pot fi clasificate in mai multe tipuri:
1. Umidificatoare prin ventilatie ce functioneaza pe principiul unui disc sau al unui ventilator ce se roteste cu o viteza mare evaporand astfel apa din rezervor.
2. Umidificatoare ultrasonice care folosesc frecventa inalta ultrasonica care desface apa in particule foarte mici si care apoi, prin sistemul de ventilatie, sunt suflate afara in aerul uscat unde se evapora pentru a oferi umiditatea necesara.
Acest tip de umidificator se gaseste pe piata si are si alte functii precum ionizarea sau aromoterapia. Datorita acestor functii, aceste umidificatoare sau difuzoare sunt si cele mai cautate.
Ce apa poate fi folosita la umidificator sau difuzor de aroma?
Principalul motiv pentru care trebuie sa eviti apa de la robinet este faptul ca va crea inevitabil depuneri de calcar in interiorul umidificatorului. Acest lucru va duce la scaderea performantei aparatului si in cele din urma la defectarea acestuia.
Recomandat este sa umpli umidificatorul cu apa distilata, filtrata sau apa plata din comert.
Daca te-ai hotarat ca vrei sa folosesti si tu un umidificator pentru camera copilului tau, asigura-te ca achizitionezi unul corespunzator cu marimea camerei.
Si nu uita sa asezi umidificatorul la aproximativ doi metri de patutul bebelusului, incat sa nu poata sa ajunga la el sa il atinga sau sa il faca sa cada. In special daca ai achizitionat un umidificator pe baza de aer cald.