Bijuteriile din pietre semipretioase naturale, ajutoare energetice

Bijuteriile din pietre semipretioase naturale sunt recunoscute pentru proprietatile lor energetice si vindecatoare. Fiecare piatra are o anumita energie si poate fi folosita pentru a ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a sanatatii fizice.

In functie de tipul de piatra folosit, bijuteriile pot fi utilizate pentru a aduce protectie, iubire, noroc si pace interioara.  Mai mult decat atat, bijuteriile din pietre naturale pot fi utilizate si in scopuri terapeutice.

Cum purtam bijuteriile din pietre naturale pentru a ne bucura de actiunea lor benefica?

Purtand bijuterii din pietre semipretioase naturale intregul camp energetic al corpului va fi amplificat gratie proprietatilor energetice pietrelor naturale. Prin purtarea bijuteriilor din pietre semipretioase pe o anumita zona a corpului, acestea vor focaliza energia mai puternic in acea zona.

Astfel, daca bijuteriile din pietre semipretioase naturale sunt purtate la gat, sub forma unui colier sau pandantiv din pietre naturale semipretioase, cristalele si pietrele naturale vor stimula tiroida si glandele paratiroide, vor fi utile si in problemele respiratorii, de gat. Daca bijuteria din pietre naturale semipretioase este purtata in dreptul inimii, cristalele si pietrele naturale vor stimula timusul si vor creste eficienta sistemului imunitar in lupta cu boala.

Bratarile din pietre semipretioase naturale pot fi purtate pe bratul drept sau stang, in functiile de nevoile pe care le avem intr-un moment dat. Purtarea bratarilor se poate face alternativ pe unul din brate sau putem purta in acelasi timp bratari din pietre naturale semipretioase pe ambele brate, tinand cont de proprietatile cristaloterapeutice ale pietrelor naturale din care sunt realizate.

In alegerea bratului pe care purtam o anumita bijuterie din pietre semipretioase naturale, ar fi util sa avem in vedere ca bratara purtata pe mana stanga favorizeaza introspectia, lucrul cu noi insine, echilibrarea emotionala, in timp ce prin purtarea lor pe mana dreapta ne adresam preponderent modului in care relationam cu exteriorul. De asemenea, mana stanga este cea receptiva energetic, prin intermediul acesteia ne putem incarca energetic, in timp ce mana dreapta este cea prin care eliberam energie.

Pietre naturale semipretioase si puterea lor de vindecare

Ametist

Ametistul este o piatra pretioasa, cu o culoare violeta sau purpuriu deschis, care face parte din familia mineralogica a cuartului. Aceasta piatra naturala este una dintre cele mai populare pietre semipretioase si este cunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare si de protectie.

Ametistul este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma mintea si de a imbunatati starea de spirit. Se spune ca aceasta piatra naturala ajuta la reducerea stresului si a anxietatii, imbunatateste somnul si promoveaza o stare generala de calm si liniste. In plus, amestitul poate ajuta la imbunatatirea concentrarii si a claritatii mentale, fiind astfel un instrument util pentru persoanele care lucreaza in domeniul creativ sau pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca performanta la locul de munca.

Ametistul este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale de protectie. Aceasta piatra semipretioasa poate proteja purtatorul sau de energiile negative si de influentele externe daunatoare, precum si de vibratiile electromagnetice emise de dispozitivele electronice.

In plus, amestitul este o piatra de nastere pentru luna februarie si este adesea utilizat in bijuterii care au ca tema zodiacul Varsatorului.

Jasp

Jaspul este o piatra semipretioasa, care face parte din familia mineralogica a cuartului. Aceasta piatra are o varietate de culori, inclusiv rosu, galben, verde si maro si poate fi lustruita pentru a-i da un aspect lucios. Jaspul este disponibil in diferite tipuri, cum ar fi jaspul dalmatian, jaspul rosu, jaspul galben si jaspul leopard.

Este cunoscut pentru proprietatile sale de protectie si vindecare deoarece ajuta la imbunatatirea stimei de sine, la reducerea stresului si la promovarea starii generale de calm si echilibru. Jaspul poate fi de asemenea util in tratarea problemelor digestive si in imbunatatirea circulatiei sangelui.

De asemenea, jaspul este considerat o piatra de protectie impotriva energiilor negative si a influentelor externe daunatoare. Acesta poate ajuta la protejarea purtatorului sau impotriva fortelor rauvoitoare si a influentelor negative, precum si la eliminarea energiilor negative acumulate in corp si in jurul acestuia.

Jaspul este adesea utilizat in meditatie si in practici spirituale pentru a imbunatati concentrarea si a aduce o stare de pace si liniste interioara.

Pietre lava

Pietrele de lava sunt pietre poroase, formate dintr-un material vulcanic care se solidifica in urma racirii lava. Aceste pietre semipretioase sunt disponibile in diferite culori, inclusiv negru, maro si gri, si pot fi lustruite pentru a le da un aspect lucios.

Purtarea pietrelor de lava este populara in randul practicantilor de meditatie si a celor care doresc sa-si imbunatateasca starea de spirit. Deasemenea au o serie de proprietati benefice pentru sanatatea mintala si fizica, inclusiv:

 1. Echilibrarea emotiilor si reducerea stresului: Pietrele de lava ajuta la calmarea mintii si la reducerea nivelului de stres si anxietate. Ele pot fi purtate ca pietre de tasare sau utilizate in practici de meditatie pentru a imbunatati starea de spirit.
 2. Imbunatatirea circulatiei sangelui: Aceste pietre semipretioase ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea inflamatiei. Pietrele lava pot fi purtate ca bratari sau coliere pentru a beneficia de proprietatile lor vindecatoare.
 3. Protectia impotriva energiilor negative: sunt cunoscute pentru proprietatile lor de protectie impotriva energiilor negative si a influentelor externe daunatoare. Ele pot fi utilizate pentru a crea un scut de protectie impotriva fortelor rauvoitoare si pentru a elimina energiile negative din jurul purtatorului.
 4. Imbunatatirea increderii in sine: ajuta la imbunatatirea increderii in sine si la dezvoltarea unei atitudini pozitive. Pietrele lava pot fi purtate ca un simbol al fortei interioare si al increderii in sine.

Ele pot fi, de asemenea, utilizate in practici de meditatie sau plasate in jurul casei pentru a imbunatati energia si armonia din jur.

Cuart 

Cuartul este una dintre cele mai comune si versatile pietre semipretioase. Aceasta piatra naturala face parte din familia mineralogica a silicatelor si poate fi gasita in diferite culori, inclusiv alb, gri, maro si roz.

Se cunoaste faptul ca aceasta piatra semipretioasa are o serie de proprietati benefice pentru sanatatea mintala si fizica. In primul rand, se spune ca aceasta piatra ajuta la imbunatatirea claritatii mentale si a concentrarii, astfel incat poate fi utila pentru persoanele care doresc sa-si imbunatateasca capacitatea de a se concentra sau de a lua decizii importante.

De asemenea, cuartul este cunoscut pentru capacitatea sa de a imbunatati energia si armonia din jur. Cuartul ajuta la eliminarea energiilor negative si la aducerea unei stari de calm si echilibru. De asemenea este util in tratarea problemelor de somn, a tulburarilor anxioase si este o piatra semipretioasa ce ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea inflamatiei.

Cuartul poate fi, de asemenea, util in tratamentul problemelor digestive si in stimularea sistemului imunitar.

Ochi de tigru

Ochiul de tigru este o piatra semipretioasa cu o culoare maro aurie si un aspect stralucitor. Are proprietati vindecatoare si este cunoscuta pentru proprietatile sale de protectie si de imbunatatire a stimei de sine.

Iata cateva dintre beneficiile si motivele pentru care trebuie purtat ochiul de tigru:

 1. Protectie: Ochiul de tigru este cunoscut pentru proprietatile sale de protectie impotriva energiilor negative si a raului. Se spune ca aceasta piatra poate ajuta la neutralizarea energiilor negative si la protejarea impotriva influentelor exterioare negative.
 2. Imbunatatirea stimei de sine: Aceasta piatra semipretioasa ajuta la imbunatatirea stimei de sine si la cresterea increderii in sine. Ochiul de tigru poate ajuta la eliminarea fricilor si la cresterea curajului si increderii in propriile capacitati.
 3. Imbunatatirea concentrarii: Poate ajuta la reducerea stresului si la cresterea capacitatii de a lua decizii in situatii stresante.
 4. Imbunatatirea relatiilor interpersonale: Ajuta la imbunatatirea relatiilor interpersonale si la atragerea de noi prieteni. Deasemenea, poate ajuta la eliminarea blocajelor emotionale si la deschiderea inimii catre noi experiente.
 5. Imbunatatirea sanatatii: Purtata ca si bijuterie ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei si poate ajuta la stimularea vindecarii ranilor.

Howlit

Howlitul este o piatra semipretioasa alba sau crem, cu aspect marmurat, formata dintr-un mineral numit borat de calciu. Aceasta piatra naturala este cunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare si de echilibrare a energiilor.

Beneficiile howlitului includ:

 1. Reducerea stresului si anxietatii – se crede ca howlitul are proprietati calmante si ca poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii.
 2. Imbunatatirea somnului – howlitul poate ajuta la imbunatatirea calitatii somnului si la reducerea insomniei.
 3. Cresterea increderii in sine – una dintre proprietatile howlitului este aceea ca poate ajuta la cresterea increderii in sine si la imbunatatirea stimei de sine.
 4. Echilibrarea emotiilor – aceasta piatra semipretioasa poate ajuta la echilibrarea emotiilor si la reducerea impulsivitatii.
 5. Imbunatatirea concentrarii – se stie faptul ca howlitul ajuta la imbunatatirea concentrarii si la cresterea productivitatii.

In general, howlitul este considerat o piatra calmanta si echilibranta, care poate aduce pace si liniste in minte si suflet.