De ce sa cumperi lumanari parfumate din ceara de soia

Scoti capacul si mirosi! Cum altfel ai lua o decizie cu privire la ce lumanare parfumata sa cumperi pentru casa ta? Verifici eticheta pentru a vedea ce fel de ceara vei arde? Conteaza?

Majoritatea companiilor de lumanari produse in masa pot avea soia ca ingredient, dar lumanarile nu sunt fabricate din ceara de soia. Parafina este cea mai folosita ceara de lumanare astazi sau ceara de albine, ceara de soia, ceara de palmier, ceara sintetizata si un amestec de mai multe alte ingrediente. Dintre toate optiunile, ceara de soia este cea mai benefica atat pentru tine, cat si pentru mediu. De aceea, L`ambiance va ofera o gama larga de lumanari parfumate din ceara de soia 100%.

Ce este ceara de soia?

Ceara de soia este o ceara 100% naturala derivata din boabele de soia vegetala. Dupa ce sunt recoltate, boabele de soia sunt curatate, crapate, decorticate si rulate in fulgi. Din acesti fulgi se extrage uleiul pentru a fi apoi hidrogenat. Uleiul de hidrogenare este procesul de conversie a unora dintre acizii sai grasi de la nesaturati la saturati, ceea ce ridica punctul de topire al uleiului pana unde este solid la temperatura camerei. Rezultatul final este ceara de soia!

Ceara de parafina – cea mai folosita ceara de lumanare – este realizata intr-un mod contrastant si din aceasta cauza costul este mult mai mic. Ceara de parafina este de fapt produsa pe baza de petrol si este creata folosind titei. Titeiul este cunoscut si sub denumirea de combustibil fosil care este extras din pamant. La nivel molecular, titeiul este un amestec de hidrocarburi care a fost creat din descompunerea plantelor si animalelor care au trait sub apa cu multi ani in urma. Odata extras, titeiul este trimis la rafinarii unde este apoi transformat in produse finite, cum ar fi uleiul de lubrifiere. Din procesul de rafinare a uleiului se creeaza ceruri de parafina.

Beneficiile cerii de soia:

  1. Ceara de soia este netoxica si arde mai curat, fiind facuta fara toxine, agenti cancerigeni sau poluanti, ceea ce inseamna ca lumanarile din ceara de soia sunt mai putin susceptibile de a declansa alergii. Nu elibereaza niciun produs secundar daunator si nu produce funingine neagra la fel ca celelalte ceruri de top.
  2. Ceara de soia are un punct de topire mai mic decat parafina si, din aceast motiv, lumanarile de soia vor arde mai incet si mai mult decat lumanarile cu parafina. Uleiurile se evapora mai bine, pe o suprafata mai mare si cu caldura mai mica iar ceara de soia topita va crea un miros care va fi mult mai puternic si mai placut.
  3. Ceara de soia este mai usor de curatat deoarece este biodegradabila. Poate fi curatata usor cu apa si sapun.
  4. Ceara de soia este naturala, regenerabila si vegana derivata din boabe de soia. Aceasta ceara este un ulei vegetal hidrogenat care se solidifica la temperatura camerei. Ati putea chiar sa va faceti propria ceara de soia, acasa, folosind boabe de soia.

Ca majoritatea lucrurilor, cand vine vorba de ceara de lumanare, cea naturala este cea mai buna alegere. In magazinul L`ambiance avem lumanari parfumate, handmade, cu ardere curata. Lumanarile noastre sunt facute folosind ceara de soia, fitiluri din bumbac organic sau lemn si parfumuri curate sau uleiuri esentiale. Vizitati categoria de Lumanari parfumate pentru a decora caminul dumneavoastra cu una din lumanarile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *