Difuzoare de ulei: tot ce trebuie sa stii despre folosirea lor

Pe langa faptul ca va face camera sa miroasa ca un Spa, iata ce fac de fapt…

Cele mai eficiente rutine de wellness sunt cele care se integreaza cu usurinta in viata de zi cu zi. Difuzoarele de ulei sunt o optiune usoara si eficienta de a incepe rutina de ingrijire: ele aduc elemente de wellness in casa dvs., transformandu-va spatiul intr-un cuib linistit in care puteti (uneori literalmente) sa respirati mai usor. Daca vrei sa iti imbunatatesti rutina de ingrijire pensonala, daca vrei sa imbunatatesti calitatea aerului sau daca vrei sa ai parte de un decor Spa, odorizantele aromatice de camera sunt o optiune ideala.

Iata cateva informatii despre difuzoarele de uleiuri esentiale

Ce este un difuzor de ulei?

Pentru a spune simplu, un difuzor de ulei este un dispozitiv care descompune uleiurile esentiale in molecule mai mici, dispersandu-le in aer pentru un efect placut sau calmant – in functie de uleiul care a fost introdus in difuzor. Diferite uleiuri esentiale au efecte diferite – de exemplu, lavanda este menita sa sprijine somnul.

Rolul difuzorului este de a dispersa uniform particulele la o concentratie confortabila si care este usor de respirat.

Pur si simplu, un difuzor este folosit pentru a umple aerul dintr-o camera cu particule minuscule, respirabile, de uleiuri esentiale benefice, oferind camerei o ambianta mai calma, mai placut mirositoare.

Tipuri de difuzoare de ulei

Exista patru tipuri principale de difuzoare de ulei pe piata. Iti poti alege difuzorul in functie de intensitatea efectului dorit si, bineinteles, in functie de suprafata incaperii tale.

Difuzoare de nebulizare: Aceste difuzoare functioneaza folosind aer sub presiune pentru a difuza o ceata de ulei. Un vid trage uleiul la suprafata unui tub de distributie, rezultand o explozie de aroma in aer. Difuzoarele de nebulizare nu necesita apa sau caldura, iar intretinea lor este redusa.

Difuzoare cu ultrasunete sau umidificatoare: vibratiile ultrasonice descompun moleculele de ulei pentru a crea o ceata fina. Va trebui sa diluati uleiul esential cu apa pentru ca frecventele electronice ale difuzorului sa elibereze uleiul intr-o ceata. Difuzoarele cu ultrasunete functioneaza ca umidificatoarele reci, ceea ce le face o alegere excelenta daca doriti sa adaugati umiditate aerului, mai ales in timpul sezonului rece.

Difuzoare evaporative: In acest tip de difuzor, un mic ventilator ajuta la transformarea uleiului in gaz, facand uleiul sa se evapore in aer. Cu toate acestea, pe masura ce uleiul se evapora, isi pierde o parte din potenta. Deci, aceasta este o alegere buna pentru persoanele care doresc o senzatie aromatica rapida, ocazionala.

Difuzoare de caldura sau electrice: in loc sa foloseasca un ventilator pentru a transforma uleiul in gaz, acestea folosesc un difuzor electric de caldura . Uleiul prin incalzire isi poate modifica proprietatile chimice, devenind mai putin intens. Deoarece nu este implicat niciun ventilator, aceste difuzoare sunt silentioase.

Beneficiile difuzoarelor de ulei

Folosirea unui difuzor de ulei va poate ajuta sa respirati mai usor si nu doar pentru ca va ofera o stare de zen. Multe uleiuri esentiale au utilizari medicinale sau terapeutice, cum ar fi eucaliptul, folosit pentru raceli si probleme respiratorii. Acesta curata caile respiratorii atunci cand sunt congestionate din cauza alergiilor sau a frigului, poate ajuta la imbunatatirea somnului si la refacerea sanatatii in aceste situatii. Multe dintre uleiurile esentiale care au un efect calmant pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale pentru cineva care este hipertensiv. Uleiul de busuioc poate ajuta la digestie si la durerile musculare.

Dincolo de aceasta, difuzarea uleiului ca ritual zilnic, poate ajuta la incurajarea obiceiurilor bune, asociate cu anumite mirosuri. De exemplu, folosirea uleiului de lavanda cand ajungi acasa de la serviciu poate fi un semnal ca este timpul sa incep sa te relaxezi, sa renunti la tehnologie, sa faci o baie, sa citesti o carte si asa mai departe.